Kunst in opdracht

Naast het maken van autonome werken, neem ik ook opdrachten aan. Of het nu om een muur- of raamtekening gaat, of om een illustratie voor je boek of albumhoes, ik ga graag met je in gesprek om je ideeën te horen. Op deze pagina zie je een impressie van verschillende opdrachten.Muur, Raam, Doek

muurtekening 'het magische muurbos'
detail

Het magische muurbos

Getekend op een muur van mijn eerste studentenkamer, naast de deur, achter het bed. Ongeveer 2,5 bij 2,5 meter groot. Met watervaste stiften van de Hema. Bedankt Hema.

In dit magische bos gebeurt van alles. Allerhande wezens en gebeurtenissen uit mijn dromen lopen, springen, zweven, krijsen, fluiten en zwemmen er in het rond. Maar het zijn niet alleen de bomen en allerlei droomwezens die dit bos betoveren. Er zijn ook nog andere mensenhanden in de buurt geweest! Vrienden, familie, klasgenoten, huisgenoten en vage kennissen hebben na een avondetentje een Hematische watervaste stift toegestoken. En zo groeide het bos uit tot een waarachtig dromenparadijs.

Na een jaartje tekenen is deze muur fotografisch vastgelegd door Merel Chill (de huisfotograaf), om de tekening te kunnen bewaren als ik ga verhuizen. Tijdens de Internationale Kunstmanifestatie in Geijsteren, was een prachtige afdruk van mijn muurtekening op tentdoek te bewonderen. Cadeau gekregen van kunstenares Mieke van Uden, die deze manifestatie organiseerde. En zo wapperde, tijdens een vroege morgen in mei, een Utrechtse muurtekening in de velden van Geijsteren.

Naderhand is het tentdoek weer verder gewapperd, en heeft het ter bezichtiging gehangen in De Creatie Ruimte van Utrecht, op theaterfestival V.E.R.S VLEES en op kunst- en muziekfestival Outlaws. Momenteel ligt het doek te rusten op een Limburgse zolder, wachtend op een volgend avontuur. En zo schrijdt het Magische Muurbos voort.

Mede-tekenaars: Niek Stronks * Karlijn Langendijk * Daan Nooijer * Hermien Lenders * Jolijn Lenders * Eduard Jas * Camiel Jas * Silvester Graas * Merel Chill * Astrid van Rooij * Melle Berendsen * Corine Borsje * Cedric Vermue * Laura Tuk * Marjanna Romers * Sanne Bosscher *

muurbos op doek, expositie tijdens de internationale kunstmanifestatie in Geijsteren
In de krant! Spelend tussen de tekeningen in Geijsteren
Buitenkant raam
Binnenkant raam

Natuurtekening op het raam

Ik ontwierp een raamtekening voor Kindercoachpraktijk Hermien Lenders in Meerlo. Zowel van buitenaf als van binnenuit heeft de tekening zijn uitwerking: van binnenuit geeft de tekening rust, omdat je niet direct op de grote weg kijkt, maar naar een natuurrijke en fantasievolle raamtekening. Van buitenaf is het een prachtige decoratie die de juiste toon zet voor de praktijk. Hopelijk worden de kinderen er blij van!

Muzikaal beeldverhaal op doek

Voor een winterconcert in Noord-Limburg ontwierp ik een beeldverhaal op doek, passend bij het lied "De liefde, de liefde, is moj zoeë ge ziet". Een religieus spookverhaal met een knipoog! Elk couplet werd apart afgebeeld, en letterlijk ontbloot (door steeds een doekje weg te halen) als het couplet bezongen werd. Een half jaar later werd dit lied en tentdoek nogmaals gepresenteerd, en wel op het Internationale Volksmuziekfestival Gooikoorts in België! "Want... de liefde, de liefde, is moj zoeë ge ziet, ut brengt minse vreugde en soms ok verdriet"...

met het muzikaal beeldverhaal op Festival Gooikoorts in België
maakproces
De Gonzel

De Gonzel

Onlangs kreeg ik de vraag of ik een gonzel zou willen tekenen. Een gonzel? Een gonzel heeft één oog, of misschien drie, en een neusoor op zijn hoofd. Dat neusoor kan heel goed ruiken en horen en rondjes draaien. Wel lastig als het verkouden is, want dan krijg je een snotneusoor. Het heeft ook een lange, harige, kleverige tong. Gonzels en kabouters zijn vijanden van elkaar. Eens per jaar vieren de gonzels feest en dan gaan ze de dieren in het bos treiteren. Gonzels stinken ook een beetje. Ziehier de gonzel, getekend op doek voor de nieuwe kleutervoorstelling van Kabouter Fluitekruid! Ik hoop dat de kinderen de gonzel niet te eng vinden.

Illustraties in opdracht

CD-hoezen

Zie daar, de eland en de muis, getekend voor de ep van folkband Big Moose, getiteld: mouse. Voor het live-album van Star Global Family, een meditatieconcert in de Samayakapel in Werkhoven, ontwierpen Cedric Vermue en ik het artwork. HannekeLaura tekende ik met haar gitaar op de rug, turend over de Scheveningse zee. En zie je de dansende inktvis? Die heb ik getekend voor het album Inktvisdans van de Keltische Hobbits. Op alle albums heb ik tevens een grote of kleine muzikale bijdrage geleverd.

EP van Big Moose: Mouse
Meditatieve Tales
binnenwerk van Meditatieve Tales
HannekeLauraXL
de dansende inktvis
prentenboek OMA
prentenboek OMA
tekenproces
in de krant!

Prentenboek OMA

Ik schreef en tekende het prentenboek "OMAATJE" in opdracht voor Projectbureau Ooijen~Wanssum. OMA (afkorting van Oude MaasArm) vertelt over de overstromingen die ze heeft meegemaakt, over het leven aan de Maas en over plannen voor de toekomst.

Op 5 oktober 2016 werden de boeken officieel overhandigd door OMA (net echt!), die met een graafmachine en het team van Ooijen~Wanssum de basisscholen aandeed. Wegens het enthousiasme van de kinderen, ouders en leerkrachten is er een tweede druk verschenen.

Binnenkant raam
Binnenkant raam
Buitenkant raam

Almanak Race of the Classics

Voor de 25e editie van Europa's grootste zeilevenement voor studenten, Race of the Classics, heeft Astrid van Rooij (journaliste, vormgeefster) de almanak ontworpen. De illustraties heb ik exclusief voor de almanak gemaakt. De almanak bevat informatie over de oprichters, het bestuur, de boten, de reis en de deelnemers. De oplage van de almanak is 1000 stuks.


Exposities

Enkele exposities door de jaren heen, van Limburg tot Utrecht!

Er hangen ook werken van mij in openbare ruimtes en bij mensen thuis. Zo is de tekening 'Elandschap' gekocht door Tet Koffeman, als decoratie voor het conservatorium in Utrecht, voor de kunstzinnige muziekopleiding Musician 3.0. Het Magische Muurbos op doek heeft de gastenkamer van De CreatieRuimte in Utrecht gedecoreerd. Wil je graag een werk getekend op maat speciaal voor jou? Een bestaand werk kopen of huren is ook mogelijk. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Lunchroom KEEK Utrecht
Theaterfestival V.L.E.E.S.
KEEK Utrecht
Café Averechts, Utrecht
Decoratie op gastenkamer van Creatieruimte Utrecht
'Elandschap', kunstwerk gekocht voor conservatorium Utrecht